به موجب توافق محرمانه ميان پادشاه بحرين با مقامات سعودي، آل خليفه در برابر حفظ تاج و تخت خود اختيار کامل کشور را به سعودي‌ها داده است.<BR> <BR>

به گزارش مشرق به نقل از پايگاه خبري نهرين نت، يک منبع آگاه از کشورهاي حوزه خليج فارس طي يک افشاگري گفت که ورود نيروهاي نظامي اشغالگر سعودي به بحرين صرفا به دليل غلبه بر قيام مسالمت آميز مردم بحرين يا به دليل وجود موافقتنامه همکاري دفاعي ميان شش کشور حوزه خايج فارس و تشکيل دهنده نيروهاي سپر جزيره نبوده، بلکه ورود نيروهاي اشغالگر سعودي به بحرين به موجب توافق دو جانبه‌ امضا شده ميان دو کشور بحرين و عربستان صورت گرفته که بر اساس آن دو کشور تواقق نموده‌اند تا جاي ممکن تحولات منطقه‌اي را به سود عربستان رقم بزنند و از آن به سود آل سعود بهره‌برداري کنند.

هم‌چنين بر اساس اين توافق دولت بحرين بايد اقدامي سريع و آني براي تغيير ساختار "جمعيتي " خود انجام دهد و به مهاجرين سعودي که وارد اين کشور مي‌شوند و بايد 25 درصد جمعيت اين کشور را تشکيل بدهند، سريعا شناسنامه و حق تابعيت بحريني بدهد.

اين منبع افزود: اين موافقتنامه در آخرين ديدار بعمل آمده توسط پادشاه بحرين از عربستان و مقامات عربستاني در 23 فوريه گذشته به امضا رسيده و توافقات بسيار خطرناکي را دربرمي‌گيرد که تاکنون غير از مورد تغيير ساختار جمعيتي بحرين از مواد ديگر آن کسي آگاه نيست.

اين منبع آگاه تاکيد کرد: اين موافقتنامه تلاش مي‌کند، کشور بحرين را به بخشي از کشور عربستان تبديل کند دقيقا بسان پيمان طائف منعقده ميان عربستان و يمن در 19 مي 1934 که به موجب دو منطقه نجران و عسير يمن به خاک عربستان منضم گرديد و بعدها عربستان خروج از اين دو منطقه را رد کرد و موجب بروز بحران ميان دو کشور عربستان و يمن شد.

منبع فوق الذکر در ادامه گفت: به موجب موافقتنامه امضا شده ميان حمد بن عيسي آل خليفه با مقامات سعودي، آل سعود ادامه حاکميت وي در بحرين را تضمين مي‌نمايند، اما در مقابل پادشاه بحرين بايد در انعقاد قراردادها و موافقتنامه‌هاي سياسي و امنيتي و نظامي و هرآنچه مرتبط به سياست خارجي اين کشور مي‌شود، با پادشاه عربستان مشورت کند تا مبادا از بابت امضاي اين موافقتنامه‌ها گزند يا آسيبي به عربستان برسد.

هم‌چنين بر اساس اين موافقتنامه سعودي‌ها اجازه ساخت و احداث پايگاه‌هاي نظامي دريايي و هوايي و زميني و نصب شبکه‌ موشک‌ها و رادارها را بطور دائمي در کشور بحرين مي‌يابند، بي‌آنکه دولت بحرين اجازه دخالت در امور مربوط به آن را داشته باشد يا درصدد اطلاع از آنها باشد.

اين منبع آگاه گفت: اين بيانيه هم چنين بندهايي درباره نظارت دستگاه اطلاعات و امنيت سعودي و نمايندگان وزارت داخلي بر فعاليت‌هاي دستگاه اطلاعات و امنيت بحرين و فعاليت وزارت داخلي اين کشور را دربرمي‌گيرد و در اين ميان سعودي‌ها اجازه دارند، براي تغيير ساختار جمعيتي بحرين دست به هر اقدامي بزنند.

اين منبع آگاه تاکيد کرد: اين موافقتنامه از اين جهت براي بحرين بسيار خطرناک مي‌نمايد چون به اين معني است که پادشاه بحرين در قبال حفظ تاج و تخت خود کشور بحرين را تسليم عربستان مي‌کند تا هر آنچه بخواهند در آن انجام دهند.

گفته مي‌شود که طرح امضاي چنين موافقتنامه‌اي توسط دو مشاور امنيتي دولت انگليس داده شده و بعيد است که کاخ سفيد از آن بي‌اطلاع بوده باشد، چون منافع استراتژيک آمريکا در منطقه را حفظ مي‌کند.

اين منبع افزود: امضاي چنين موافقتنامه‌اي براي کشورهاي عربي حوزه خليج فارس از جمله کويت و قطر که عربستان پيش از آن در آنها حضور داشته نيز خطرات بسياري دارد و زمينه حضور مجدد آل سعود در اين کشورها را فراهم مي‌نمايد.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس